A new Scandinavian HOME SPA brand


Våren 2018 lanseras MON|SUN, ett helt nytt varumärke inom HOME SPA som erbjuder kvalitativa hudvårdsprodukter för kropp och själ med ett designuttryck inspirerat av skandinavisk minimalism. Varumärket introducerar en kollektion med fyra välkomponerade hudvårdsserier kombinerat med interiöra detaljer och rumsdofter. Inspirerad av rådande trender och resultatinriktade produkter som främst erbjuds för ansiktsvård, utmanar MON|SUN den mer traditionella SPA-rutinen och lanserar i varje serie ett antal specialprodukter med de aktiva ingredienserna AHA-syra, niacinamid, papayaenzym och betaglukan från havreextrakt och allantoin. Detta för att tillgodose den moderna konsumentens möjlighet till resultatinriktad hudvård även för kroppen. MON|SUN önskar att med sitt erbjudande vara en favorit i varje kvinnas badrumsskåp såväl som inredningsdetalj och skapa välbefinnande upplevelser i vardagen, från måndag till söndag.

MON|SUN är ett nyskapande HOME SPA-varumärke specialiserat på produkter som bidrar till stunder av stillhet, välbefinnande och återhämtning i vardagen. Varumärket är sprunget ur idén av att sätta den traditionella HOME SPA-upplevelsen i en skandinavisk designkontext och skapa nya, moderna begrepp för SPA-rutinen. MON|SUN är en förkortning av ”Monday to Sunday”, vilket symboliserar produkternas förmåga att tillfredsställa veckans alla behov för en fulländad hudvårdsrutin, oavsett tid och plats. Varumärket är framtaget av specialister inom svensk hudvård och kosmetik i syfte att erbjuda kvalitativa produkter med vårdande ingredienser och funktioner samt aktiva komponenter för mer specifika behov. Hyaluronsyra, AHA-syra, antioxidanter, niacinamid, papayaenzym och betaglukan från havreextrakt och allantoin är aktiva ingredienser signifikanta för MON|SUN, som framförallt bidrar till att bygga upp och återställa hudens normala balans. MON|SUN produceras i Sverige och samtliga produkter är veganska.

 

FYRA SERIER FÖR KROPPENS OLIKA BEHOV

FRÅN MÅNDAG TILL SÖNDAG

MON|SUN erbjuder fyra produktserier utarbetade för att tillgodose kroppens olika behov under veckan, för vardag såsom helg. Mineral & Moist samt Detox & Antioxidant är anpassade för veckodagarnas alla utmaningar med sina fuktgivande, skyddande och uppiggande effekter som lätt absorberas i friska dofter. Calming Oats och Vitamin & Oil är ämnade för veckoslut och stunder med fokus på avkoppling och återhämtning med sina lugnande och djupt mjukgörande egenskaper i varma och intensiva doftnoter. Respektive serie består av rengöring och återfuktning – handtvål, handkräm, body lotion, body cream, body scrub, body exfoliator, shower foam gel, body soufflé, bath and shower oil – samt produkter med mer specifika egenskaper och användningsområden – Body-over-night-mask, Body essence, Oil-in-gel och Body and pillow mist. I varje serie ingår ett doftljus och en doftsticka med tillhörande olja.

 

WOODEN HOURS

– EN UNIKT FRAMTAGEN PRODUKT

En unikt framtagen produkt vid lansering är Wooden Hours, en handsvarvad cylinderformad doftbehållare i ekträ med en tillhörande olja i serien Vitamin & Oil – Deep Woods and burnt herbs. Utan att tillföra värme sprider Wooden Hours en behaglig doft av cederträ, peppar och patchouli i rummet när oljan tränger ner i träet och passar perfekt som inredningsdetalj på vardagsrumsbord, byrå eller hylla. Produkten är utvecklad tillsammans med den kreativa studion DRY STUDIOS.

 

DOFTER FRAMTAGNA MED PARFYMHUS I GRASSE

En karakteristisk doft, komponerad och inspirerad av typiska skandinaviska miljöer och rumsligheter, sätter prägel på respektive produktserie. Från lugna och friska till mjukt kryddiga doftnoter påminner de fyra olika serierna om doften av ett fuktigt och frodigt regn, om att bli medsvept av en vindpust från soltorkad linnetvätt, en mjuk kallsup av skog och natur samt en väldoftande korridor på ett ombonat, exklusivt hotell. Dofterna är framtagna i samarbete med ett erkänt parfymhus i den franska staden Grasse, framstående inom doft och parfymeri.

 

SKANDINAVISKA DESIGNELEMENT

Med interiöra inslag, skandinaviska designelement och genomtänkta materialval är kollektionen tänkt att agera inredningsdetalj i sovrum och vardagsrum såväl som att vara en favorit i badrumsskåpet. En mix av matt textur och glansig pärlemorfinish, och en färgskala i ljust bleka pasteller och skiftande toner – puderrosa, sand, olivgrön och kall grå – som bryts av med en för kollektionen signifikant grafitgrå nyans och ljust borstat guld. Varumärkets färgval är inspirerade av dagens olika skeenden och ljus, morgonens klara solljus i kombination med det dova skymningsljuset.

 

MON|SUN lanseras i maj 2018 på den svenska, norska och finska marknaden på www.monsunspa.com samt kommer att säljas exklusivt hos KICKS både i butik och online. Produkterna kostar från 89 till 399 SEK och vid lansering erbjuds två lyxiga gåvoboxar, ”Weekday Boosters – Mineral & Moist” (Shower Foam Gel, Bodylotion & Scented Candle 70g) 269 Sek och ”Endless Weekends – Calming Oats ” (Shower Foam Gel, Body Creme & Scented Candle 75g) för 299 SEK.